KONZULTÁCIÓ

TANÁCSADÁS

PREVENCIÓS TANÁCSADÁS

Életviteli kérdésekkel (például ülőmunkát végez-e, kell-e nehéz dolgokat emelgetnie) és testtartás elemzéssel kezdődik, majd különböző többnyire mozgásos tesztek elvégzése után, hasznos tanácsokat adok, hogy mi az, amire oda kell figyelni, hogy a gerinc, a test egészséges egyensúlya megmaradjon, az esetleg már kialakult problémákat hogyan lehet helyreállítani.

REHABILITÁCIÓS TANÁCSADÁS – SÉRÜLÉS, MŰTÉT UTÁN

Egy komolyabb sérülés (zúzódás, rándulás, ficam, törés, szalagszakadás), vagy műtét után a cél a minél gyorsabb gyógyulás. Ma már számos kutatás bebizonyította, hogy a jegelés, a hosszú pihentetés lassítja ezt a folyamatot. Ugyan a fájdalom némiképp csökken, de ezt más módon is el tudjuk érni.

A rehabilitációs tanácsadás során hasznos tudnivalókkal adok segítséget, a sérülésnek megfelelő terápiás javaslattal. Így a gyógyulási idő lecsökken, a duzzanat és véraláfutás gyorsabban felszívódik, a fájdalom hamarabb elmúlik, és a sérült, műtött terület könnyebben regenerálódik.


SZÜLÉSÉLMÉNY FELDOGOZÁS

A várandósság, de még inkább a szülés egy igen intenzív testi-lelki folyamat, telis tele pozitív és negatív érzelmekkel, élményekkel, eseményekkel.

Változások sorozatát tapasztalhatod magadon, a testeden, a testedben, a gondolkodásodban, a hozzáállásodban, új érzések jelenhetnek meg, egyes érzelmek intenzitása ijesztő is lehet. Felmerülhetnek benned kérdések, kétségek, bizonytalanság önmagaddal szemben, az anyai és női minőségeddel kapcsolatban, változhat az önértékelésed, az önbizalmad, hogy hogyan látod, hogyan fogadod el most a tested.

A szülés utáni érzelmi ingadozás, hullámvölgyek sorozata, a negatív élmények hatása és emléke ijesztő és lehangoló lehet, és rányomhatja bélyegét a mindennapokra, a babával, családdal, pároddal való kapcsolatodra. Sokszor a szülés utáni depresszió is az élmények feldolgozásának hiánya miatt jelentkezik, halmozódnak a negatív érzések, gondolatok, értetlenül állsz magad előtt és talán reménytelennek is látod a helyzetet.

Talán nincs olyan a környezetedben, akinek őszintén elmondhatnád, hogy mi zajlik benned, talán nincs olyan, aki ítélkezés nélkül meghallgatna téged, és segítene abban, hogy hogyan lépj ki ebből a gödörből…

A szülésélmény feldolgozás során elmondhatod, hogy mi bánt, mit hogyan éltél meg, min agyalsz, mibe ragadtál bele, mi okoz szenvedést, aztán ezeket finoman átfordítjuk úgy, hogy az élmények legalább semlegesek, de ha lehet, motiválóak legyenek.

A cél az, hogy úgy tudj a szülés élményéről beszélni, hogy az már nem zaklat fel, nem szöknek könnyek a szemedbe, nem telepedik rá a hangulatodra.

A szülésélmény feldolgozása során és után a belső feszültség eltűnik, a hangulatod javul, többet mosolyogsz, nevetsz, könnyebbnek érzed a feladatokat, képes vagy teljes figyelmeddel és szereteteddel a babád felé és a szeretteid felé fordulni.

Személyes vagy online konzultáció formájában segítséget adok ahhoz, hogy feldolgozhasd a beragadt negatív emlékeket, eljutunk együtt oda, hogy ráláss és megértsd mi miért történt, és mire tanít ez téged, hogyan profitálj ebből az élményből, hogyan lépj tovább .

Segítek abban, hogy a saját belső erőd használatával, hogyan tudod magadat megnyugtatni, gyógyítani, hogy tudod az anyaságot teljes szépségében megélni, és szakértő fizikális-manuális kezelést nyújtok ahhoz, hogy a tested is a legjobban regenerálódjon, helyrejöjjön, gyógyuljon.