EGYÉNI TORNA

EGYÉNI TORNA GERINCPROBLÉMÁKRA

• gerincproblémákra

• krónikus betegeknek

• tartásjavítás céljából

• ízületi problémákra

• várandósoknak

• szülés után – regeneráló gyakorlatokkal

Egyénre szabott speciális gerincgyakorlatokból felépített program, mely segíti Önt a tünetek enyhítésében, a gyógyulásban gerincproblémák esetén.

Az egyéni torna egy személyre szabott gyakorlatokból felépített mozgásprogram, amelynek célja minden esetben a gyors fájdalomcsillapítás, a tünetek enyhítése és a mielőbbi regeneráció, valamint a tünetek kiújulásának megakadályozása.

Fontos, hogy ne csak alanya, hanem aktív részese legyen a terápiának.

Javaslom, hogy hozzon magával kényelmes, szabadidős (melegítő/rövidnadrág) öltözetet, ami nem akadályozza a mozgásban.

Az első találkozáskor szükség lesz az orvosi diagnózisról és addig alkalmazott terápiákról szóló leletekre.

SMR TRÉNING

Az SMR (Self Myofascial Release) egy angol rövidítés, mely egy önmasszírozó eljárás neve. A testünket behálózó fascia, (kollagén tartalmú, rostos, rugalmas kötőszövet) önmasszását, fellazítását, izmok nyújtását tudjuk elérni vele a különböző formájú SMR hengerek segítségével.

Kezelhetünk vele külön egyes fájdalmas testrészeket, területeket, de akár hosszú fascialáncokat, a teljes testet is. A gyakorlatokat gyorsan meg lehet tanulni, és utána a mindennapokban az egyéni tornába érdemes beépíteni.

Az SMR tréning lehet 30 vagy 60 perces.

NYÚJTÁS - STRETCHING

Modern, fasciális szemléletű nyújtógyakorlatokat tartalmazó torna, mely során lassú kontrollált és dinamikus nyújtó mozdulatokat végzünk, kellemes zenére.

A rendszeres, speciális nyújtás hatására javul a vérkeringés, az anyagcsere, oldódik a testben lévő feszültség, rugalmasabbá válik a kötőszövet. A test hajlékonyabb, a mozgás könnyedebb és lazább lesz, jobb hatásfokkal tudunk fizikai munkát végezni.